Met de komst van de nieuwste iPhone introduceerde Apple het zogeheten Dynamic Island.

Dennis Gandasoebrata

dynamicspot 2

Hierbij wordt de traditionele uitsparing bovenin het scherm uitgebreid met een notificatiefunctie. Ben je een Android-gebruiker en kijk je jaloers naar die Apple-gimmick, dan kun je een blik werpen op DynamicSpot. Je raadt het al: met deze app beschik je over een vergelijkbaar eiland op je Android-toestel. Je mag de app gratis gebruiken.

Elke Android-telefoon is anders. Bij het instellen van de app bepaal je de locatie van het eiland op je toestel. Je kunt daarbij niet alleen de positie bepalen, maar ook de afmetingen van de balk. Uiteraard geef je ook aan welke apps een plekje krijgen op het eiland en meldingen mogen tonen. Als je geen zin hebt om hierin een selectie te maken, kun je er ook voor kiezen om alle apps in één keer toe te staan voor het eiland. Eenmaal ingesteld, verschijnen de meldingen in het eiland.

Je hebt daarbij verschillende opties. Tik je lang op de melding, dan wordt het pop-upvenster vergroot en kun je het volledige bericht lezen. Dat is bijvoorbeeld handig bij het lezen van binnengekomen WhatsApp-berichten, maar ook als je muziek afspeelt en snel toegang wilt tot de bedieningsknoppen van de speler. Gaat het om een tekstbericht, dan kun je het betreffende bericht ook direct vanuit het pop-upvenster beantwoorden.


Product: DynamicSpot (via Google Play)


4 sterren

Prijs: gratis 
Systeemeisen: Android
Taal: Engels