Soms hoeven apps niet ingewikkeld te zijn. Goed voorbeeld hiervan is Hard Disk.

Dennis Gandasoebrata

harddisk 2

Deze compacte app geeft je een update over de opslagruimte op je iOS-apparaat, zoals iPhone. De app geeft aan hoeveel ruimte nog tot je beschikking staat. Het rapport bevat gedetailleerde informatie, bijvoorbeeld hoeveel foto’s of video’s verantwoordelijk zijn voor de opslag. Bovendien maakt de app de capaciteit tastbaar, door aansprekende voorbeelden te geven. Zo geeft de app bijvoorbeeld aan hoeveel muzieknummers of films nog kunnen worden bewaard. De gegevens kunnen als widget op het beeldscherm worden getoond. Op het moment van schrijven zijn er een tiental verschillende widgets beschikbaar.

Prettig is dat de app ondersteuning biedt voor widgets op het vergrendelscherm. Zo zie je in één oogopslag hoe de ruimte is verdeeld: je ziet deze gegevens niet alleen in teksten, maar de dienst biedt ook een aantal grafieken die de verdeling via een snelle blik duidelijk maken. Bovendien is de app beschikbaar voor andere Apple-platforms: zo kun je deze gebruiken op de Mac, Apple TV en via je Apple Watch.
De app is niet gratis: via de App Store betaal je € 2,49. De versies voor de desktop zijn uitgebreider in functionaliteit. Er is ook een donkere modus beschikbaar.


Product: Hard Disk (www.stefanvd.net)


4 sterren

Prijs: € 2,49
Systeemeisen: iOS 14.0+
Taal: Engels