Als je regelmatig medicijnen gebruikt, kan Service Apotheek van pas komen.

Dennis Gandasoebrata

serviceapotheek 2

Deze app verzamelt alle informatie over de gebruikte medicatie en helpt bij het vastleggen van het gebruik ervan. De app bestaat uit een aantal onderdelen. Allereerst houdt het een overzicht bij van alle gebruikte medicijnen. Maak je de lijst compleet, dan kan de app je notificaties sturen op de momenten dat je het medicijn moet innemen.

Via de app kun je ook nieuwe medicijnen bestellen. Je kunt het overzicht zelf bijhouden. Volgens de makers worden de aanpassingen ook gecontroleerd door de apotheker.
De app maakt gebruik van een aantal tabbladen, en dat komt het overzicht ten goede. Zo zie je op een tab welke medicijnen momenteel worden gebruikt, maar houdt de app via een andere tab ook bij welke medicijnen in het verleden zijn genomen. De medicijnen worden op categorie ingedeeld, bijvoorbeeld voor infecties of spieren en gewrichten.
Handig is de mogelijkheid om de digitale bijsluiter te lezen, inclusief het voorgeschreven gebruik. Heb je een medicijn ingenomen, dan kun je het afstrepen in het schema en hiermee de kans verkleinen dat je een medicijn per ongeluk meerdere malen inneemt. Medicijnen die je zelf opnieuw kunt bestellen, worden in een apart overzicht getoond.

.

Product: Service Apotheek (www.serviceapotheek.nl/serviceapotheek-app)


3 en half sterren

Prijs: gratis 
Systeemeisen: Android-versie verschilt per apparaat, iOS 13.0+
Taal: Nederlands