Met de Fenêtre Capture Tool kun je uiteenlopende schermafbeeldingen (screenshots) maken, bijvoorbeeld voor gebruik in presentaties of stappenplannen.

Door: Dennis Gandasoebrata

Het programma valt niet alleen op door de relatief grote hoeveelheid bewerkingsfuncties, maar ook door de overzichtelijke opbouw.

fenetre 2

In het hoofdvenster vind je een aantal grote tegels (die ietwat doen denken aan de Metro-tegels van Windows 8). Elk van deze tegels vertegenwoordigt een functie, bijvoorbeeld een afbeelding schieten van het actieve venster of juist van een afgebakend gedeelte. Aan elke taak kun je een sneltoets koppelen.

Eenmaal geschoten, kun je de afbeeldingen voorzien van extra lagen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aantekeningen die bepaalde stappen op een afbeelding duidelijk maken. Je kunt de afbeelding naar verschillende formaten exporteren. Ook prettig is de mogelijkheid om meerdere afbeeldingen in een serie te maken en de hele set pas achteraf te bewerken. Bovendien kun je met de software ook opnamen maken van video’s en deze achteraf een vergelijkbare behandeling geven, zoals het toevoegen van aantekeningen.
Ten opzichte van het ingebouwde Knipprogramma van Windows haal je met de Capture Tool flink wat extra mogelijkheden in huis. Uiteraard zijn er volop concurrenten op dit vlak, maar Capture Tool mag je volledig kosteloos gebruiken.

PCA sterren 4 5 327Product: Fenêtre Capture Tool https://capturetool.fenetre.nl


4 en half sterren


Platform: Windows

Pluspunten:
* Eenvoudige opzet
* Afbeelding als batch aan te passen
* Nabewerking met onder meer annotaties
Minpunten: 
* Na eerste installatie alsnog updates installeren