Sommige programma’s hoeven niet overdreven complex of omvangrijk te zijn. Dat bewijst Honeyview. Je gebruikt dit programma voor het bekijken van afbeeldingen.

Door: Dennis Gandasoebrata

Belangrijkste kenmerk van Honeyview is de grootte van het programma: het heeft een kleine footprint en neemt daarmee nauwelijks ruimte in. Dat neemt niet weg dat het goed zit met de ondersteuning van afbeeldingsformaten. Zo worden alle belangrijke formaten ondersteund, waaronder bmp, jpg, png en psd.

honeyview

Ook ingepakte bestanden – bijvoorbeeld afbeeldingen in een zip- of rar-bestand – kunnen direct via Honeyview worden bekeken. Je hoeft het bestandsarchief dus niet eerst uit te pakken, voordat je de afbeeldingen kunt zien.
Verder bevat de software nog enkele andere extra’s. Zo kun je in één keer een set bestanden converteren naar een ander afbeeldingsformaat via de optie voor batch-conversie. Ook kun je bewegende afbeeldingen, zoals geanimeerde gif- of png-bestanden, direct via de software bekijken. Werk je vaak met fotobestanden met bijbehorende meta-informatie, dan kun je de EXIF-gegevens ook direct bekijken.
Honeyview is door de brede ondersteuning van eerdere Windows-versies (de ondersteuning gaat terug tot Windows 7) ook geschikt voor gebruik op oudere systemen. Je mag de software gratis gebruiken.

Product: Honeyview www.bandisoft.com/honeyview3 en half sterren


Platform: Windows

Pluspunten:
* Compact programma
* Ondersteuning voor populaire bestandsformaten
* Ondersteuning voor gecomprimeerde bestanden
Minpunten: 
* Summiere uitleg per optie