Uitgekeken op Windows Mail, Thunderbird of andere e-mailclients? Postbox kan een interessant alternatief zijn.

Door: Dennis Gandasoebrata

De makers hebben veel aandacht besteed aan de gebruikersomgeving: deze ziet er minimalistisch uit en is efficiënt ingedeeld. De software ondersteunt IMAP- en POP-accounts en populaire diensten zoals Gmail en Outlook.com.

postbox 2

Postbox ondersteunt het gebruik van tabbladen, zoals bekend uit onder meer je browser. Je kunt meerdere tabs maken, bijvoorbeeld voor werk, hobby en gezin. Houd je niet van organiseren, dan biedt de zoekfunctie een krachtige manier om alsnog achter de gezochte e-mail te komen. Je zoekt daarbij (eenvoudig) op trefwoorden, maar kunt ook complexer zoekopdrachten met voorwaarden maken. Maak je vaak standaard e-mails, dan kun je gebruik maken van standaardantwoorden, die automatisch worden gepersonaliseerd met bijvoorbeeld naam, functietitel en andere variabelen. Heb je kennis van HTML-code, dan kun je de via ingebouwde editor de bestaande code nog aanpassen en optimaliseren.
Postbox biedt bovendien de mogelijkheid om je eigen gebruikersomgeving te maken met een ingebouwde Thema-editor. Heb je geen zin om zelf aan de slag te gaan, dan kun je kiezen uit een set voorgedefinieerde thema’s. Naast het uiterlijk kun je ook op functioneel vlak aan de slag gaan. Zo vinden we Postbox Labs, waarmee je de functionaliteit van Postbox uitbreidt met externe functies (zoals versleuteling en hulpmiddelen voor importeren en exporteren). Je betaalt voor de licentie ongeveer € 60,-.

Product: Postbox www.postbox-inc.com4 sterren


Platform: Windows, MacOS

Pluspunten:
* Gestroomlijnde gebruikersomgeving
* Zelf thema’s samenstellen
* Uitbreidbaar via externe code
Minpunten: 
* Relatief veel gratis alternatieven beschikbaar