Behoefte om je gewoonten bij te houden? Dat is wat de makers van Habits (voluit: Not Boring Habits) met een app aanbieden.

Dennis Gandasoebrata

habits 2

De app ontving onlangs de award van Apple. De prijs werd toegekend omdat de app op een overzichtelijke en kenmerkende manier is vormgegeven.

De app gaat uit van de gedachte dat niet de grote levensmijlpalen (zoals huwelijk en baan) voor een constante genoegdoening zorgen, maar juist de kleinere positieve routines. In de app ga je uit van een periode van 60 dagen, waarin je een nieuwe gewoonte omarmt. De gewoonte wordt gedurende de periode telkens een stapje uitgebreid en verdiept. Het gaat volgens de makers dan ook niet alleen om het uiteindelijke doel, maar vooral om de weg ernaartoe.

Om je gemotiveerd te houden om je doelen te bereiken, maakt de app gebruik van een eenvoudige widget die je op het thuisscherm kunt plaatsen en daarmee altijd zichtbaar is. Vinkjes per dag maken duidelijk of je je doelen die week hebt bereikt. Hoewel de app een minimalistische opzet heeft, kun je wel gebruikmaken van verschillende skins om het uiterlijk aan te passen. De minimalistische opzet werkt ook door in de insteek van de app. Zo worden er geen advertenties getoond en geven de makers aan dat er geen (persoonlijke) gegevens tijdens het gebruik worden verzameld.


Product: Habits (via Apple Store)


4 sterren

Prijs: ca EUR 15
Systeemeisen: iOS 14.0 en hoger
Taal: Engels