Hoe je het ook wendt of keert, de ingebouwde rekenmachine van iOS is beperkt. Stel je hogere eisen aan een calculator, dan is het tijd om naar alternatieven te kijken.

Dennis Gandasoebrata

pcalc

Een app die op dit vlak niet teleurstelt is PCalc. De makers geven zelf aan dat PCalc is gemaakt met het oog op beroepen zoals wetenschappers, ingenieurs, studenten en programmeurs.

Naast de standaard wiskundige functies, kun je de app gebruiken voor het omrekenen van eenheden en is er een uitgebreide wetenschappelijke modus. Bovendien biedt de app ondersteuning voor onder meer hexadecimale en binaire berekeningen. Je kunt de lay-out van het numerieke blok zelf aanpassen en een vormgeving kiezen die het beste werkt.

Daarnaast kun je gebruikmaken van thema’s, waarmee je de rekenmachine in één keer een ander uiterlijk geeft. Ook de donkere modus wordt hierbij ondersteund. Over vormgeving gesproken: de app biedt ook een ‘tickertape’ onderin beeld. Deze strook toont de eerder gedane berekeningen, zodat je ziet hoe een resultaat tot stand is gekomen. Handig is de mogelijkheid om meerdere lagen ongedaan te maken of eerdere berekeningen juist te herstellen.

Maak je naast de iPhone gebruik van een Apple Watch of iPad, dan kun je lopende berekeningen tussen de apparaten overdragen en daarmee doorgaan waar je gebleven was.


Product :PCalc (via Apple Store)


4 sterren

Prijs: ca EUR 10
Systeemeisen: iOS 12.1 en hoger
Taal: Engels