Je hoeft geen genoegen te nemen met de standaard klok- en alarmfunctionaliteit van iOS. In plaats hiervan kun je kiezen voor Alarmy.

Dennis Gandasoebrata


alarmy 2

Deze app fungeert als alternatief voor de ingebouwde app. Het programma biedt een aantal handige opties om je dag beter in te delen. Allereerst kun je met Alarmy een zelfgekozen ringtone kiezen voor het alarm en hierbij ook gebruikmaken van zelf opgenomen geluiden of specifieke geluiden (bijvoorbeeld met een hoog volume). Je kunt optioneel aangeven dat er automatisch moet worden afgewisseld tussen alarmgeluiden, zodat je niet gewend raakt. Zodra het alarm is uitgeschakeld, kan de app een voorgedefinieerde lijst van nieuwsbronnen geven.

De app maakt gebruik van missies om ervoor te zorgen dat je daadwerkelijk ontwaakt. Zo word je gedwongen fysiek het bed te verlaten en naar een andere ruimte te gaan (zoals badkamer) en dat aan de app te tonen. Zo kan er worden gevraagd om een foto te nemen of een streepjescode te scannen. In plaats van een fysieke verplaatsing kun je er ook voor kiezen om wakker te worden met een aantal lichamelijke oefeningen of wat mentale oefeningen te doen, zoals wiskundige opgaven. Als je vaak in slaap valt nadat de wekker is gegaan, kun je de Wake Up Check activeren. Hierbij word er automatisch gevraagd of je wakker bent, enige tijd nadat de wekker is gegaan.


Product: Alarmy (via Apple Store)4 sterren

Prijs: vanaf EUR 5
Systeemeisen: iOS 13.0 en hoger
Taal: Nederlands, Engels