Mogelijk wil je regelmatig het beeld van de telefoon streamen naar de televisie.

Dennis Gandasoebrata

replica

Je kunt hiervoor meerdere oplossingen gebruiken, waarvan AirPlay voor iOS-gebruikers het meest voor de hand ligt. Er zijn echter meerdere systemen beschikbaar. Denk aan Chromecast TV, Amazon Fire TV en Android TV. Daarnaast hebben televisiefabrikanten ook vaak eigen implementaties. De makers van Replica hebben een app gemaakt, waarmee je de inhoud van de telefoon naar verschillende apparaten kunt projecteren.

Er wordt voor het projecteren uiteenlopende content ondersteund. Zo kun je foto’s bekijken, maar ook (online) video’s naar de televisie streamen. Replica valt vooral op door de gebruiksvriendelijkheid. Je zet de connectie met de externe televisie in enkele stappen op en hoeft verder weinig te configureren. In de praktijk werkt de verbinding stabiel: er vindt nauwelijks vertraging plaats en de audio loopt netjes synchroon met het beeld. In de praktijk kun je overigens niet alle media naar de televisie projecteren. Met DRM (Digital Rights Management) beschermde beelden worden geblokkeerd en geven een zwart scherm.

Opvallend is de ondersteuning voor het streamen van de beelden naar het entertainmentsysteem in Tesla’s. Deze verbinding kan worden opgezet als je beschikt over een Tesla met MCU2-hardware. Eerdere versies worden niet ondersteund.


Product: Replica (via Apple Store)3 en half sterren

Prijs: ca EUR 20 per jaar
Systeemeisen: iOS 12.4 en hoger
Taal: Engels