Zin in een digitaal potje dammen? Probeer dan eens deze gelikte app van ontwikkelaar GamoVation uit.

Maikel DIjkhuizen

Dammen Online Offline 2A

Het ietwat drukke beginscherm schotelt gebruikers drie opties voor. Speel online, met vrienden of tegen de computer. Laatstgenoemde modus werkt ook op plekken zonder internetverbinding. Aan de hand van vijf spelniveaus ben je daar wel even zoet mee. Uiteraard is het leuker om het tegen echte spelers op te nemen.

Via de knop Speel online verschijnt er eerst een reclamefilmpje. Betaal vrijblijvend eenmalig 9,99 euro om reclame-uitingen voor eens en altijd af te kopen. Na de commercial vindt de app binnen een paar tellen een online tegenstander. Onderaan het speelveld is wederom een advertentie zichtbaar. Dat had wel iets minder gemogen.

De bediening werkt simpel. Tik eerst op een ronde schijf en vervolgens op een vakje van het dambord. Probeer hierbij om je tegenstander te ‘slaan’. Wie als eerste twintig damschijven van de tegenstander in bezit heeft, wint het spel.

Leuk is dat je emoticons en korte berichten kunt uitwisselen. Geef op die manier bijvoorbeeld je tegenspeler een compliment. Dammen - Online & Offline heeft een Nederlandstalige gebruikersomgeving, al zijn jammer genoeg niet alle onderdelen vertaald. De spelregels staan bijvoorbeeld in het Engels.

.

Dammen - Online & Offline

4 sterren

 


Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 5.0+, iOS 11.0+
Taal: Nederlands