Sonic-games draaien altijd om een hoge snelheid en dat is bij deze fraai uitgewerkte app niet anders.

Maikel DIjkhuizen

Sonic Forces 2

Sonic Forces is eigenlijk niets anders dan een wedstrijdje hardlopen. Probeer hierbij vijanden en hindernissen te ontwijken, terwijl je onderweg een stevige tik aan je concurrenten uitdeelt. Een leuke bijkomstigheid is dat je het in dit multiplayerspel tegen echte tegenstanders opneemt. Doe onder meer een beroep op vuurballen, mijnen, bliksems en tornado’s om andere hardlopers af te remmen. Verder is het slim om op het parcours zoveel mogelijk ringen te verzamelen, want daarmee verhoog je de snelheid van het hoofdpersonage aanzienlijk.

De besturing heeft weinig om het lijf. De blauwe egel rent namelijk vanzelf. Springen, bukken en opzij bewegen zijn voldoende. Veeg hiervoor op het scherm. De levels zijn stuk voor stuk een lust voor het oog en bovendien zeer vermakelijk om te spelen. Vanwege duizelingwekkende snelheden is een groot scherm wel zo prettig. Installeer deze app daarom bij voorkeur op een tablet.

Net zoals bij de meeste gratis spel-apps bevat ook Sonic Forces advertenties. Die kun je tegen betaling verbergen. Houd tot slot rekening met een behoorlijke bestandsomvang. Zo neemt deze game op een iPhone ruim 500 MB in beslag.

.

PCA sterren 4 5 326

Sonic Forces

4 en half sterren

 


Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 4.4+, iOS 10.0+
Taal: Engels