Brain Test: Tricky Puzzles zit vol met listige hersenkrakers.

Maikel DIjkhuizen

Brain Test Tricky Puzzles

De bedoeling is dat je voor elke puzzel een passende oplossing vindt. In de eerste vraag verschijnen er vijf afbeeldingen waarbij je het grootste dier moet aanwijzen. Een ander vraagstuk is om een olifant met een veegbeweging in een vriezer te verstoppen. Met logisch nadenken en een beetje ruimtelijk inzicht kom je al een heel eind. Het begin is nog makkelijk, maar de makers voeren de moeilijkheidsgraad geleidelijk op.

Deze app bevat honderden uiteenlopende puzzels. Internettoegang is geen harde eis, zodat je bijvoorbeeld ook in het vliegtuig kunt spelen. Vraag via het vergrootglas zo nodig om een hint. Na het kijken van een reclamefilmpje ontvang je gratis hintpunten. Wens je meer hints, dan kun je die met een in-app-aankoop aanschaffen. Onderaan het scherm bevindt zich een bewegende banner. Betaal desgewenst een klein bedrag om advertenties te verbergen. Op een iPhone kost dat 3,99 euro.

De gebruikersomgeving is met ‘handgeschreven’ teksten speels uitgewerkt. De puzzelvragen verschijnen helaas wel in het Engels, want voor Nederlands is er geen ondersteuning. Je kunt in de instellingen eventueel switchen naar onder andere de Duitse of Spaanse taal. Een pluspunt is dat je deze app zowel op mobiele toestellen als computers kunt spelen.

.

Brain Test: Tricky Puzzles

4 sterren

 


Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 4.4+, iOS 11.0+, Windows
Taal: Engels