De nieuwe Arlo Go2 is een 100% draadloze beveiligingscamera die heel bruikbaar is op locaties waar geen stroom en/of wifi beschikbaar is.

Aad Munsterman en Rob Coenraads


Arlo Go2 2

Dat komt door de flinke accu van 13000mAh en de 3G/4G-verbinding via een simkaart.

De camera is groter dan we gewend zijn en dat is vanwege de flinke accu. Intern is een nano-slot voor een 3G/4GLTE data-sim en een slot voor een micro-sd-kaart (max. 2 TB) voor lokale beeldopslag. De camera is geschikt voor binnen, maar primair voor buiten en kan geplaatst worden of anders worden vastgezet met de meegeleverde voet. Hij heeft 1080p fhd-opnametechniek met tweeweg audio, infrarood nachtzicht en een 4-led spotlight. Een 80dB camera-alarmsirene kan automatisch of handmatig worden geactiveerd.

De installatie is eenvoudig via de Arlo-app. Optioneel is een micro-sd-kaart te plaatsen die dan standaard voor beeldopslag is, echter zonder intelligentie dus alleen live streaming en bewegingsnotificaties. Als een wifi-netwerk beschikbaar is, wordt dat gebruikt; anders wordt 4G (LTE) actief als back-up als je een (KPN of Vodafone) simkaart plaatst. Lees over extra functies en abonnementsvormen in onze online review.

Het 130-gradenbeeld ziet er goed: overdag bijzonder helder en in de nacht met IR in zwartwit redelijk. De beelden laten door de stevige compressie weinig vergroting toe en missen dan detail. De spotlight zorgt bij detectie voor extra veel licht en maakt kleurenopnamen in de nacht mogelijk.


Product
Arlo Go2 LTW/wifi

3 en half sterren


Adviesprijs:
€ 329,99

Pluspunten:
* 100% draadloos met LTE
* micro-sd-slot voor lokale opslag

Minpunten:
* prijs
* abonnement nodig voor cloudopslag en aanvullende functies