Google Wallet is de opvolger van Google Pay. De app fungeert als centrale locatie voor je bankpassen – zoals ook mogelijk was in Google Pay – en biedt ruimte voor loyaliteitspassen.

Dennis Gandasoebrata


wallet 2

Je kunt de app – al dan niet in de toekomst – ook gebruiken voor andere passen. Denk hierbij aan tickets voor evenementen, maar ook voor documenten die je vanuit de overheid ontvangt. Goede voorbeelden hiervan zijn identiteitsbewijzen en medische verklaringen.

Via een wizard kun je verschillende kaarten toevoegen aan Wallet. De app toont een overzicht van diensten die populair zijn in de buurt. Zo vind je hier onder meer loyaliteitsprogramma’s van supermarkten, maar ook diensten zoals van ANWB. Je kunt je gegevens op elk moment zelf beheren en aanpassen indien nodig.

Aanbieders moeten Google Wallet wel ondersteunen: zo geeft de app aan dat je ondersteunde diensten herkent aan het Wallet-pictogram. Het aantal diensten is op het moment van schrijven nog relatief beperkt, maar we verwachten dat dit in de nabije toekomst flink zal toenemen en de app hierdoor bruikbaarder wordt.


Product: Google Wallet (via Google Play Store)

3 en half sterren

Prijs: gratis 
Systeemeisen: Android varieert per apparaat
Taal: Engels