Soms zijn apps eenvoudig van opzet en daarmee extra aantrekkelijker. Met Qlate haal je een app in huis die een kladblok combineert met een rekenmachine.

Dennis Gandasoebrata


qlate 2

Je kunt Qlate gebruiken om snelle aantekeningen te maken of bijvoorbeeld takenlijstjes bij te houden. Tegelijkertijd kun je de rekenmodus gebruiken om snelle berekeningen te maken. Goed voorbeeld hiervan is een aantekening met je maandelijkse uitgaven, waarbij de uitgaven ook direct worden doorgerekend.

Je kunt de rekenmachine gebruiken om ook meer complexe berekeningen uit te voeren, evenals het opnemen en laten doorrekenen van formules. Je kunt ook verschillende kleuren geven aan de regels, zodat je deze eenvoudig van elkaar kunt onderscheiden. Elke aantekening kun je voorzien van aanvullende metagegevens, zoals een titel en korte beschrijving van de inhoud. Bovendien kun je gebruikmaken van een kleurcodering, zodat je de verschillende aantekeningen kunt groeperen en eenvoudig kunt onderscheiden.

Qlate ondersteunt het opslaan van bestanden in pdf-formaat: handig als je de aantekening met anderen wilt delen of verder wilt gebruiken op andere apparaten (zoals een computer).

De app mag gratis worden gebruikt, maar kent ook een betaalde versie voor wie geen reclames wil zien.


Product: Qlate (via Google Play Store)

3 sterren

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android varieert per apparaat
Taal: Engels