Ben je bezig met een studie en nadert een examen? Met zogeheten flash cards kun je je kennis op een efficiënte manier testen.

Dennis Gandasoebrata


latexcards 2

Op de voorkant van de kaarten plaats je een vraag over het onderwerp, terwijl je op de achterkant het bijbehorende antwoord plaatst. Je kunt verschillende onderwerpen aanmaken en zo de leerstof in logische blokken onderverdelen.

Je kunt het uiterlijk van de kaarten aanpassen, zodat het leren wat aantrekkelijker wordt. De werking is verder eenvoudig: nadat je de kaartjes hebt gemaakt, kun je je kennis toetsen door de kaarten te behandelen. De kaarten verschijnen één voor één. Door op een kaart te tikken, draait deze om en verschijnt het bijbehorende antwoord. Je kunt ook een kaart overslaan als je het antwoord niet weet of juist terugkeren naar kaarten waarvan je de kennis nog niet helemaal op orde hebt.

Er worden statistieken bijgehouden van je studievoortgang. Heb je een studiegenoot, dan kun je de kaarten delen. De app maakt hiervoor gebruik van een QR-code, zodat je de kaarten snel kunt delen.

Je mag de app gratis gebruiken, maar de makers vragen een bijdrage voor een variant zonder reclame. Je kunt LaTeX Cards ook gebruiken als docent en hiermee lessen voorbereiden voor studenten.


Product: LaTeX Cards (https://www.latexcards.app/en/home)4 sterren

Prijs:gratis (€ 4,99 voor betaalde variant)
Systeemeisen: Android varieert per apparaat, iOS 14.0 en hoger
Taal: Engels