Ben je in het buitenland en raak je verzeild in een noodgeval?

Dennis Gandasoebrata


emsafe 2

Met EmSafe heb je snel toegang tot de contactgegevens van nooddiensten. De app ondersteunt op het moment van schrijven zo’n 230 regio’s. Volgens de makers worden eventuele aanpassingen snel doorgevoerd, zodat de informatie zo accuraat mogelijk is en blijft.

In het hoofdscherm vind je drie prominente knoppen waarmee je snel politie, brandweer en ambulance opzoekt. Tik op een knop om de contact en – soms belangrijker – locatiegegevens te achterhalen. Ook handig is de optie Nearby: hiermee kun je hulpdiensten (zoals een ziekenhuis) in de omgeving zoeken. Verder biedt de app ingebouwde tips voor het uitvoeren van reanimatie.

De makers hebben ook gewerkt aan een variant voor de Apple Watch, waarmee je in een compact formaat dezelfde informatie krijgt gepresenteerd. De gegevens van EmSafe zijn lokaal in de app ingebakken, zodat je niet afhankelijk bent van een actieve internetverbinding. Geen overbodige luxe in het buitenland, waarin connectiviteit niet vanzelfsprekend is. Het is jammer dat de makers nog geen Android-variant aanbieden, maar mogelijk komt dat in de toekomst.


Product: EmSafe (https://emsafe.emloop.xyz)3 en half sterren

Prijs: gratis
Systeemeisen: iOS 15.0 en hoger
Taal: Engels