Het handige programma Lansweeper maakt een overzicht van hardware en software binnen je netwerk. Lees hier de review en hoe je het gebruikt.

Dennis Gandasoebrata

Dit handige programma maakt een overzicht van hardware en software binnen je netwerk. Je krijgt de informatie vervolgens te zien in een rapport.

lansweeper 2

Het programma valt vooral op door de werking: je hoeft niet op elke client binnen je netwerk een apart programma te installeren. De informatie uit de analyse wordt vervolgens getoond in verschillende rapporten, via het centrale dashboard. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen meerdere constateringen: zo zie je meldingen met een hoge prioriteit, belangrijke meldingen en informatieve meldingen. Als er iets moet gebeuren – bijvoorbeeld het opschonen van een harde schijf die vol dreigt te lopen – wordt de actie direct in het rapport getoond.

Aan de linkerzijde vinden we de sectie Reporting, waar je bovendien kunt inzoomen op specifieke analysegebieden. De sectie eronder is voor thuisgebruik minder relevant (Domain Overview), maar in de laatste en derde sectie toont Lansweeper een overzicht van netwerkapparaten. Hier vind je onder meer het aantal switches, randapparatuur (zoals printers) en computers. Uiterst bovenin in het hoofdvenster lees je bovendien welke besturingssystemen actief zijn: handig om te zien welke Windows-versies mogelijk aan een upgrade toe zijn.

4 sterren


Product: Lansweeper, https://www.lansweeper.com

Platform: Windows

Pluspunten:
* Geen losse clients te installeren
* Rapport met prioriteiten
* Gratis voor persoonlijk gebruik
Minpunten: 
* Niet alle onderdelen geschikt voor thuisgebruik