Naast het drukke virtuele leven is het verstandig om ruimte te houden voor de fysieke wereld. Goed voorbeeld van een app die je hiermee helpt, is Adventure Lab.

Dennis Gandasoebrata


adventurelab 2
Deze app fungeert als verzamelplaats voor uiteenlopende wandeltochten, die elk een puzzelkenmerk in zich hebben. In plaats van te reizen in de virtuele wereld, verwacht de app van je dat je daadwerkelijk naar de locaties reist.

Elke tocht beschikt over een puzzelelement. Je beantwoordt op de locatie een vraag en reist hierna naar de volgende locatie voor de volgende quest. Bij de creatie van de tochten hebben de makers wel belangrijke spelregels gehanteerd. Zo is het aantal vragen beperkt, zodat je zeker weet dat je je ook op de tocht zelf kunt richten. Ondertussen kun je uiteraard van de omgeving genieten. Er zijn verschillende tochten beschikbaar: prettig is dat je op voorhand weet hoe lang je met een tocht bezig bent. Zo kun je de juiste tocht selecteren op basis van gemoedstoestand, conditie of reisgenoten. De kwaliteit van de tochten wordt door de gebruikers gecontroleerd en gerapporteerd: op basis van een waarderingssysteem zie je snel hoe goed een tocht gaat. Elke tocht is voorzien van een uitgebreide omschrijving en een flink aantal foto’s, zodat je op voorhand een goed beeld kunt vormen. Handig is ook de functie om tochten in de nabijheid op te roepen.

PCA sterren 4 5 325

 

 

 

 

 

 

 

Adventure Lab
(https://www.geocaching.com/play)

4 en half sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android (varieert per apparaat), iOS 12.0 en hoger
Taal: Nederlands, Engels