Je aanwezigheid online (en in de metaverse) gaat vaak gepaard met een avatar. Om toch je privacy in deze tijden zo goed mogelijk te beschermen, kun je gebruikmaken van een afbeelding van een avatar die dynamisch is gegenereerd.

Dennis Gandasoebrata


facegenerator 2Hiervoor kun je gebruikmaken van een face generator, die op basis van beeldverwerking en AI een willekeurig gezicht maakt. Die identiteit kun je vervolgens aannemen om jezelf te vertegenwoordigen. Goed voorbeeld hiervan is de Random Face Generator, die gebruikmaakt van AI en vooral foto’s op hoge kwaliteit produceert.

Via een webomgeving kun je de verschillende variabelen opgeven, zoals geslacht, leeftijd, emotie en huidskleur. Bovendien kun je aanvullende kenmerken verzoeken, zoals de lengte van het haar, brildragend en het gebruik van make-up. Vooral het afgelopen jaar zijn er meerdere face generators uitgekomen. De Face Generator valt echter vooral op door de details en hoge kwaliteit van de bedachte gezichten. Sommige gezichten zijn gratis, maar voor het grootste deel van de collectie wordt een vergoeding gevraagd (reken op circa 20 euro per avatar). Heb je geen  inspiratie, dan kun je bovendien gebruikmaken van een ‘willekeurige’ identiteit. Hierbij wordt een gezicht gemaakt zonder opgave van variabelen. Heb je een account aangemaakt, dan worden alle gezichten aan de collectie toegevoegd.


Face Generator (https://generated.photos/face-generator/new)

4 sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Web
Taal: Engels