Ben je de virtuele wereld weer even beu en zoek je het liever wat verder op, dan kun je slim gebruikmaken van de app Withlocals.

Dennis Gandasoebrata


withlocals 2De makers hanteren hier het principe waarin je informatie krijgt van lokale bewoners in het buitenland. De lokale gidsen kunnen je tochten geven op de plaats van bestemming.

Je kunt via chat voorafgaand aan je bezoek contact opnemen met de lokale gids en overleggen over de tocht. Er is vooral veel aandacht besteed aan inspiratie: via de thuispagina krijg je een overzicht van activiteiten in de omgeving waarin je je bevindt. Ook kun je video’s bekijken om een beter beeld te krijgen van de tours. De gidsen stellen zich via een korte video aan het publiek voor.

Elke tour is voorzien van een waardering door andere gebruikers. Ook zijn de tochten voorzien van labels, die bijvoorbeeld aangeven of een tocht is geschikt voor families. Bij elke tocht wordt de bijbehorende prijs getoond, evenals de geschatte tijdsduur van de excursie. Op het moment van schrijven worden er circa 50 steden ondersteund. Bij elkaar biedt de collectie nu zo’n 1.200 tours.


Withlocals (www.withlocals.com)

4 sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Web, Android (varieert per apparaat), iOS 14.0 en hoger
Taal: Nederlands, Engels