De makers van Roblox hebben als doel gebruikers bij elkaar te brengen door middel van games en ‘de content telkens centraal te zetten’.

Dennis Gandasoebrata


roblox 2Je kunt met de apps en het platform van Roblox niet alleen games spelen, maar ook zelf spellen ‘ontwikkelen’. Roblox biedt hiervoor een paar slimme gereedschappen aan. Zo is er een vertaalfunctie waarmee je een spel in verschillende talen kunt publiceren en is er tooling waarmee je games schaalbaar kunt maken en er per server maximaal 800 personen aan de game kunnen deelnemen.Uitgevers van een spel kunnen ook geld verdienen. Bijvoorbeeld door virtuele assets in een spel te verkopen (zoals kleding voor je spelkarakter) of ‘in-game’ upgrades aan te bieden.

Het platform is via verschillende kanalen beschikbaar: zo kun je het online bereiken, maar ook gebruikmaken van de apps die onder meer voor Android en iOS beschikbaar zijn, en ook voor Xbox One. Roblox kent uiteraard ook een sociale component: je kunt vriendenlijsten aanleggen en binnen het platform met elkaar communiceren, ook als je geen game speelt. Bovendien kun je de interactie aangaan op andere manieren, bijvoorbeeld door virtuele handelswaar met andere gebruikers te ruilen.

Roblox geeft aan welke assets beschikbaar zijn. Zo kwamen wij onder meer virtuele headsets en kleding tegen. Eenmaal gekochte goederen komen terecht in je Inventory-lijst.


Roblox (www.roblox.com)

3 en half sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Web, Android (verschilt per apparaat), iOS 9.0 en hoger
Taal: Engels