Horzion Worlds wordt neergezet als een ‘sociale ervaring’, waarin het publiek niet alleen wordt gestimuleerd om deel te nemen, maar ook om te creëren.

Dennis Gandasoebrata


horizon worlds 2Hoe ziet dat er in de praktijk uit? Binnen het platform is veel aandacht besteed aan training: in verschillende videoseries leggen de makers uit hoe je een eigen wereld opzet en hoe je zorgt voor deelnemers. Je maakt daarvoor gebruikmaken van de Horizon Worlds-gemeenschap. In de Build Mode kun je een eigen wereld samenstellen, bestaande uit objecten, karakters en verhaallijnen. Zo kun je zelf puzzels maken en anderen uitnodigen om aan je games mee te doen.

Op het moment van schrijven zijn er zo’n 10.000 virtuele werelden in Horizon Worlds gemaakt. Begin juni voegde Meta (het moederbedrijf van Facebook en de eigenaar van het platform) Horizon Venues toe aan Horizon Worlds. Hiermee is het mogelijk om live evenementen te organiseren binnen de virtuele wereld en tijdens deze evenementen interactie aan te gaan met andere bezoekers.

Voor een groot deel van de ervaring heb je een Quest of Quest 2 nodig: een VR-headset waarin je de wereld beleeft. Ook op dat vlak staan de ontwikkelingen niet stil: de toekomstige VR-headsets (en opvolgers van de Quest 2) maken waarschijnlijk gebruik van nog meer sensors om de echte wereld met de virtuele wereld samen te voegen. Dat kan bijvoorbeeld door eerder opgenomen video te laten samensmelten met beelden die de ingebouwde camera van de omgeving opneemt.


Horizon Worlds (www.oculus.com/horizon-worlds)

4 sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Web
Taal: Engels