Met de Bosch SmartGrow Life MSGP3L haal je de natuur is huis.

Aad Munsterman, Marco Mekenkamp en Rob Coenraads


Bosch SmartGrow Life 4 2In deze slimme moestuin kun je namelijk drie (recyclebare) plantcapsules plaatsen, waarbij je de keuze hebt uit ruim 50 soorten zaden: kiemgroenten, kruiden, salade en fruit.

Deze SmartGrow is 33 cm breed en 17,5 cm diep, de hoogte is afhankelijk van het groeiproces. Zo begin je met een hoogte van 19 cm en kun je eindigen je tot liefst 59 cm. Dat geldt wel als je vier hoogtemodules hebt, standaard worden er twee meegeleverd. De installatie wijst zich vanzelf en als je eenmaal de waterbak van 1,5 liter hebt gevuld (geen potgrond nodig), kan het groeiproces beginnen. Hierbij laat de SmartGrow ook zien waarom hij smart is. Zo is er een automatische bewatering waarbij het water tot drie weken meegaat en wordt het licht automatisch aangepast aan de groeifase van elke plant. Bovendien kent de kweekbak vier standen: slaapmodus, dimmodus, vakantiemodus en ontkalkingsmodus. Deze laatste is handig als je kalkaanslag wilt verwijderen wanneer je met nieuwe planten wilt beginnen.

Overigens zijn de onderdelen vaatwasmachinebestendig tot 55 graden. Daarnaast vind je in de handige SmartGrow-app o.a. de groeifasen en tips terug; tevens is er een waterpeilsensor die aangeeft wanneer er water en voedingsstoffen moeten worden toegevoegd.

Behalve handig (zeker als je geen groene vingers hebt)is deze mooie kunststoffen kweekbak ook een eyecatcher: elke bezoeker was benieuwd wat dit nu was en vond het mooi om te zien.


Product
: Bosch SmartGrow Life MSGP3L

4 sterren


Prijs
: € 179,-

Pluspunten:
* stijlvol
* supermakkelijk
* doet wat het belooft
* automatisch en handig

Minpunten:
* licht best fel
* prijzig