De Android-telefoon Microsoft Surface Duo 2 bestaat uit twee delen van 14,5 x 9 cm die via een ingenieus scharnier zijn gekoppeld en volledig omgeklapt kunnen worden.

Aad Munsterman, Marco Mekenkamp en Rob Coenraads


RWFOAm 2Het is geen Fold-model waarbij de schermen naadloos in elkaar overlopen. Bij dit model zijn het twee separate schermen of één scherm met daar tussenin een onderbreking. Apps, die daarop aangepast zijn, waaronder Microsoft 365, kunnen via twee schermen worden bediend. Zoals Outlook met het overzicht aan één kant en de te componeren mail aan de andere kant. Maar ook enkelvoudige bediening wordt ondersteund, zoals bij bellen.

Intern vinden we een Qualcomm Snapdragon 888 processor met 8 GB geheugen en een gebruikersopslag van 128, 256 of 512 GB.De buitenkant is glanzend wit of zwart met op de achterzijde een eiland met drie lenzen. Het scharnier is zwart en heeft een lichtstroom (Glace Bar) voor indicaties zoals gebeld worden, bericht ontvangen, accustatus tijdens opladen en dergelijke. Het gewicht is 284 gram. De IP-rating is IPX1, dat wil zeggen druipwaterdicht. De accu is 4450 mAh en laadt binnen 90 minuten tot 80 procent. Er is geen optie voor draadloos laden en er wordt geen lader meegeleverd, wel een usb-c-laadkabel en usb-c-oortjes.

Het is wel even wennen aan het optimaal werken met twee schermen. De meegeleverde app Tips maakt het toegankelijk voor de gebruiker.


Product
: Microsoft Surface Duo 2

4 sterren

 Prijs: vanaf € 1.649,- voor de 128 GB-versie

Pluspunten
* mooie techniek met kleurrijke heldere schermen
* veel toepassingsmogelijkheden

Minpunten: 
* zakelijke prijs (straatprijs ligt gunstiger)
* nogal groot en geen naadloos ontwerp