Het traditionele gezelschapsspel Triominos behoeft eigenlijk geen introductie.

Maikel DIjkhuizen

Triominos 2

Probeer al je driehoekige steentjes weg te spelen door ze tegen driehoekjes met corresponderende cijfers te leggen. De kunst is hierbij om zoveel mogelijk punten te scoren.

Opvallend is dat je deze app alleen in landschapsmodus kunt spelen. Vanwege het ruime speelveld is een smartphonescherm wel wat aan de krappe kant. Gebruik daarom bij voorkeur een tablet.

Een leuke bijkomstigheid is dat je online tegen vrienden of onbekenden kunt spelen. Dat vereist overigens wel een account. Als alternatief kun je het daarnaast tegen computergestuurde tegenstanders opnemen. Kies Gemakkelijk, Normaal of Moeilijk als spelniveau, waarna het speelveld opent. Onderaan het scherm bevinden zich al jouw driehoekjes. Probeer een steentje aan te leggen of pak een nieuwe van de stapel. In dat laatste geval ontvang je wel minpunten. De bediening is eenvoudig. Veeg een steentje naar de gewenste plek. Hierbij draait het driehoekje zo nodig vanzelf in de juiste richting. Zie je geen oplossing? Vraag dan om een hint.

Een nadeel is dat er op verschillende momenten commercials voorbijkomen. Voor een bedrag van enkele euro’s kun je deze reclame verbergen.


PCA sterren 4 5 325Triominos

4 en half sterren 


Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 4.1+, iOS 10.0+
Taal: Nederlands