Ikea is de laatste jaren flink aan de weg aan het timmeren op digitaal gebied.

Dennis Gandasoebrata

ikea kreativ 2Zo wordt er volop ingezet op huisautomatisering en strategische samenwerkingen zoals met Sonos, maar brengt de keten ook handige apps uit. Onlangs werd Ikea Kreativ aan de lijst toegevoegd. Met deze app kun je een foto maken van je interieur en hierin een potentiële meubel van Ikea plaatsen. Dergelijke apps bestaan uiteraard al langer, maar de nieuwe app van Ikea kan bestaande objecten uit de foto verwijderen.

Via de app kun je meerdere foto’s van de ruimte maken. Vervolgens worden de bestaande meubelen uit de kamer verwijderd, zodat je de inschatting kunt maken met een schone lei. Via toegang tot de collectie met producten kun je verschillende meubelen een-voor-een proberen in de ruimte.

Op het moment van schrijven is de app eerst uitgebracht in de Verenigde Staten, maar wordt deze op korte termijn ook beschikbaar in Europa. Helaas beperkt de app zich vooralsnog tot iOS: voor Android is er nog niets bekend over een versie. Android-gebruikers kunnen de functionaliteit echter wel gebruiken via de browserversie van Kreativ. Zodra de app downloadbaar is, lees je onze uiteindelijke beoordeling.


Product: Ikea Kreativ (via App Store)


Prijs: gratis
Systeemeisen: iOS 15 en hoger
Taal: Engels