Het onderhouden van relaties en vriendschappen is belangrijk, maar mogelijk schiet het er soms nog even bij in. Amato biedt op dat vlak de nodige ondersteuning.

Dennis Gandasoebrata


amato 2
De app heeft als doel het verbeteren van vriendschappen en relaties, door hier regelmatig de juiste aandacht aan te besteden. De app is opgebouwd uit vier stappen. In de eerste stap voeg je je contactpersonen toe aan de lijst met vrienden en relaties. Vervolgens kun je voor elke persoon een herinnering instellen, die je helpt bij het regelmatig ‘inchecken’ bij de ander. De derde stap bestaat uit het op de hoogte blijven van de status van de verschillende personen. In de vierde en laatste stap houd je zelf bij wanneer je contact hebt gehad.

Open je de gegevens van een contactpersoon, dan lees in je de sectie Interactions wanneer je voor het laatst contact met de persoon hebt gehad. Dat contact kan een telefoongesprek zijn, of juist een fysiek bezoek: de app maakt hierin onderscheid. Om een snelle start te maken, kun je de contactpersonen uit je telefoon in de app importeren. Besluit je om een persoon te bellen, dan kun je het gesprek direct via de app opzetten. Via een herinnering wijst de app je erop dat het misschien tijd is om de contactpersoon te bellen. De app maakt bovendien gebruik van widgets: je kunt voor elke contactpersoon een widget op het thuisscherm plaatsen en zo snel zien wanneer je die persoon – bijvoorbeeld oma – voor het laatst hebt gebeld.Product: Amato (https://amato.app/)

4 sterren

Prijs: gratis
Systeemeisen: iOS 15.0 en hoger
Taal: Engels