Met de app MijnGegevens – uitgegeven door de Nederlandse overheid – kun je in hoofdlijnen opvragen welke informatie over jou in de systemen van de overheid is opgeslagen.

Dennis Gandasoebrata


mijngegevens 2De informatie varieert: zo kun je informatie opvragen over persoonsbewijzen, zoals rijbewijs en paspoort. Het gaat daarbij om praktische informatie, waar je bijvoorbeeld aan wilt worden herinnerd. Goed voorbeeld is de verloopdatum van een identiteitsbewijs. Er is een koppeling met je agenda, zodat je de herinnering hier meteen in kunt plaatsen. Er zijn verschillende bronnen beschikbaar. Naast de eerdergenoemde persoonlijke gegevens kun je onder meer zien welke opleidingen aan je naam zijn gekoppeld en welke gegevens over je inkomsten bij de overheid bekend zijn. Ook kun je informatie over de woning – zoals energielabel – vinden.
De overheid heeft op het moment van schrijven meerdere apps. Zo is er ook de MijnGegevens-app (voor contact met de overheid) en de BerichtenBox-app (waarin persoonlijke correspondentie met de overheid is bewaard).

Prettig is de mogelijkheid om melding te maken van incorrecte gegevens, zodat deze eventueel kunnen worden gecorrigeerd in de systemen van de overheid. Datzelfde geldt voor het bijwerken van ontbrekende gegevens.Product: Rijksoverheid MijnGegevens (https://mijn.overheid.nl/)

4 sterren

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android (varieert per apparaat), iOS 12.0 en hoger
Taal: Nederlands, Engels