Het gebruik van WhatsApp voor je berichtenverkeer is al lang geen vanzelfsprekendheid meer.

Dennis Gandasoebrata


telegram
Vooral het privacybeleid van moederbedrijf Meta heeft veel gebruikers doen omkijken naar alternatieven. Telegram is voor velen een goed alternatief. Op het moment van schrijven claimen de makers zo’n 700 miljoen gebruikers te hebben. Het team heeft onlangs een betaalde variant geïntroduceerd: Telegram Premium.

Als betalende gebruiker krijg je de beschikking over flink wat extra functies. Normaal gesproken kun je bestanden tot 2 GB per stuk uploaden, maar met de betaalde variant is dat verdubbeld. Bovendien gaat het uploaden en downloaden van bestanden sneller, al geven de makers geen exacte cijfers vrij.
Verder kan een ontvangen audiobericht worden omgezet naar tekst en geldt er in het algemeen een hogere limiet voor veel van de bestaande functies. Zo kun je 20 chatmappen aanmaken met maximaal 200 chats en 1.000 individuele kanalen volgen. Verder bevat de app veel functionele veranderingen, die het gebruik moeten versimpelen. Je kunt nu een alternatieve standaard chatmap kiezen (die altijd wordt geopend bij het starten van de app) en nieuwe chats automatisch zowel archiveren als dempen.



Product: Telegram Premium (https://www.juergen-holtkamp.de/askvt/)

4 sterren

Prijs: € 5,49
Systeemeisen: Android 6.0 en hoger, iOS 9.0 en hoger
Taal: Nederlands, Engels