Grote kans dat je gebruikmaakt van de cloud voor bestandsopslag. Heb je behoefte aan meer privacy, dan kun je de hulp van Boxcryptor inroepen.

Door: Dennis Gandasoebrata

boxcryptor 2


Dit programma versleutelt bestanden voordat je ze naar de cloud kopieert. De software biedt ondersteuning voor veelgebruikte clouddiensten, zoals OneDrive, Dropbox en Google Drive. Op het moment van schrijven worden zo’n 30 diensten ondersteund. Je moet een account maken voor gebruik, maar je kunt als thuisgebruiker daarna kosteloos gebruik maken van de dienst. De servers zijn gebaseerd in Duitsland en vallen daarmee onder Europees recht. Dat geeft in combinatie met een cloudaanbieder die vanuit de Verenigde Staten opereert, een extra beveiligingslaag. Het is immers niet vanzelfsprekend dat Amerikaanse overheidsdiensten zomaar de bestanden kunnen inzien. De mate van encryptie wordt bepaald door het abonnement dat je aangaat maar er is dus ook een gratis abonnement .


Boxcryptor probeert in de praktijk zo geruisloos mogelijk te werken. Zo analyseert het programma automatisch van welke clouddiensten je gebruikmaakt. Deze worden vervolgens toegevoegd aan een virtuele ‘Boxcryptor’-schijf. Bestanden die je hieraan toevoegt, worden automatisch versleuteld. Bij het openen ervan worden ze automatisch toegankelijk gemaakt. De dienst hanteert het principe zero knowledge: de makers hebben ook geen toegang tot wachtwoorden. Dit betekent ook dat ze geen toegang tot gegevens hebben in geval van nood. 

 

ster 4 5Product: Boxcryptor 
                https://www.boxcryptor.com/app/signup

4 en half sterren


Platform: Windows

Pluspunten:
*Werkt op de achtergrond
* Brede ondersteuning voor clouddiensten
* Uitbreidbaar naar premiumversieMinpunten: -