Werk je veel met verschillende mappen en grote hoeveelheden bestanden? Soms is het handig om hiervan een afdruk te maken.

Door: Dennis Gandasoebrata


Goed voorbeeld is een map met muzieknummers, waarvan je een afspeellijst wilt maken. In plaats van omslachtig een schermafdruk te maken, bestaat er dankzij DirPrintOK ook een nettere oplossing: hiermee druk je de inhoud van een map af in een overzichtelijke vorm.

dirprintok 2

Werkbaar formaat
Behalve het afdrukken op papier kun je de inhoud ook afdrukken in een pdf-document. Je maakt hiervoor gebruik van de ingebouwde Windows-functie om in plaats van naar een printer, naar een pdf-bestand af te drukken. Minstens even bruikbaar is de optie om via PrintDirOK de mapinhoud te exporteren naar een formaat dat je vervolgens kunt bewerken. Zo kun je de directory listing opslaan als Excel-document. De gestructureerde data kun je vervolgens aanpassen. Bovendien is er de mogelijkheid om de gegevens te bewaren als HTML-, CSV- en TXT-bestand. Deze bestandsformaten kun je uiteraard ook weer gebruiken in andere apps (zoals Word) voor verdere bewerking. Je mag de software gratis gebruiken en bent bovendien niet verplicht het te installeren: de makers stellen ook een ‘portable’ versie beschikbaar, die geen installatiebestanden op de schijf zet.

 

Product: DirPrintOK https://www.softwareok.com/?Download=DirPrintOK

4 sterren


Platform: Windows

Pluspunten:
* Ondersteuning voor verschillende formaten
* Beschikbaar in ‘portable’ uitvoering
Minpunten: 
* Beperkte filtermogelijkheden
* Rommelige gebruikersomgeving