De webcamera heeft uiteraard de afgelopen jaren een flinke opleving doorgemaakt.

Door: Dennis Gandasoebrata


Uiteraard kun je gebruikmaken van de standaardsoftware die met de camera wordt geleverd of van de ingebouwde ondersteuning in Windows, maar met ManyCam voeg je extra functies toe aan de camera. Het gaat hierbij om gratis software, waarmee je niet alleen een virtuele camera kunt opzetten, maar ook livestreams kunt verzorgen.

manycam 2

Prettig is dat je in de software meerdere videobronnen kunt gebruiken: de software ondersteunt een maximum van 200 videobronnen. Dat kunnen camera’s zijn, maar ook andere bronnen, zoals je computerscherm, eerder opgenomen video’s en afbeeldingen.

De eerdergenoemde ‘virtuele camera’ behoort ook tot de mogelijkheden. Je kiest deze ‘camera’ (bijvoorbeeld tijdens een online vergadering) en kunt vervolgens verschillende bronnen aan deze camera voeden. Denk aan een afbeelding of video. Deze wordt via de virtuele camera getoond aan de andere deelnemers.

Naast lokaal materiaal is er ondersteuning voor YouTube, waardoor je live-video’s kunt maken met YouTube als videobron. Let hierbij uiteraard wel op de geldende regels voor auteursrecht. Verder is de mobiele app handig: hierbij kun je je mobiele telefoon inzetten als videobron. Je kunt de stream vervolgens ‘voeden’ aan maximaal vier verschillende videobronnen, zodat je in één keer zichtbaar bent via verschillende kanalen.

 

Product: ManyCam https://manycam.com

4 sterren


Platform: Windows

Pluspunten:
* Virtuele camera
* Bron te voeden aan meerdere platformen
* Eenvoudig van opzet
Minpunten: 
* ManyCam Lite biedt beperkte functionaliteit