Als je graag naar muziek luistert en het verhaal achter de muziek wilt ontdekken, is de app NowPlaying het bekijken waard.

Dennis Gandasoebrata


nowplaying 2De app maakt gebruik van de herkenningstechnologie van Shazam om te achterhalen welk nummer je beluistert. Vervolgens raadpleegt hij verschillende online bronnen en presenteert de belangrijkste kenmerken. Denk hierbij aan informatie over de opname, de gebruikte instrumenten en andere wetenswaardigheden. 

Je kunt de muziekinformatie ook opslaan in de favorieten, zodat je de informatie op een later moment rustig kunt teruglezen. Bovendien kun je het nummer opslaan in de muziekbibliotheek van Apple of toevoegen aan een afspeellijst.

De maker heeft extra veel aandacht besteed aan het uiterlijk van de app en er is gelet op de details. Zo is er voor veel instrumenten een apart pictogram gemaakt, dat zichtbaar is wanneer je informatie over de gebruikte instrumenten in het nummer leest.

De app maakt gebruik van het freemium-model: je mag 15 nummers opzoeken. Daarna wordt een eenmalige vergoeding gevraagd van circa € 3,-.Product: NowPlaying (modumhq.com)

3 en half sterren

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: iOS 15.0+
Taal: Nederlands, Engels