Behoefte om te leren programmeren of om de programmeervaardigheden eens op te vijzelen? Met Sololearn kun je op een relatief laagdrempelige manier kennismaken met een programmeertaal.

Dennis Gandasoebrata

sololearn 2Met Sololearn kun je op een relatief laagdrempelige manier kennismaken met een programmeertaal. Op het moment van schrijven worden verschillende talen ondersteund, waaronder Python, JavaScript, HTML en SQL. In totaal kun je kiezen uit 20 verschillende talen. 

De app houdt rekening met verschillende instapniveaus. Zo hoef je niet per se een beginner te zijn, maar kun je ook voor lessen kiezen die je bestaande kennis verdiepen. Je kunt de oefeningen direct vanuit de app doen: het kleine scherm en het gebrek aan een volwaardig toetsenbord maakt dat niet altijd even uitnodigend.

Wat wél direct in de smaak valt, zijn de compacte competities. Hierin vergelijk je je eigen vaardigheden met andere deelnemers. Elke gewonnen battle geeft een aantal punten, waarmee je verder in de rangen stijgt.

De app valt op door zijn community. Hier kun je vragen stellen en krijg je hulp bij het oplossen van opdrachten. Die opdrachten volgen overigens altijd eenzelfde insteek: ze kosten slechts enkele minuten om te voltooien. Gedachte hierachter is dat je hierdoor de opdrachten gedurende de dag tussendoor uit kunt voeren.


Product: Sololearn (sololearn.com/home)

4 sterren

Prijs: gratis (betaalde Pro-variant)
Systeemeisen: Android 5.0+, iOS 13.0+
Taal: Engels