Een reis, cadeau of andere aanschaf: soms spaar je met anderen voor een doel. De app Potje moet daarin een handje helpen.

Door: Dennis Gandasoebrata


potje 2Voor elk doel maak je een apart digitaal potje aan. Je nodigt vervolgens anderen uit om deel te nemen aan het potje om zodoende gezamenlijk te sparen. 

Via de hoofdpagina zie je een overzicht van alle doelen waarvoor je momenteel aan het sparen bent. Een voortgangsbalk toont hoe dicht je je bij het uiteindelijke doel bevindt. De app ziet er grafisch aantrekkelijk uit: zo toont hij niet alleen de namen van de deelnemers aan elk potje, maar ook een foto en een handig overzicht van de personen die al hebben bijgedragen.

De app heeft ook een aantal extra’s in huis die de gebruikers moeten stimuleren om bij te dragen. Zo kun je automatische herinneringen instellen voor personen die nog moeten betalen. De app maakt ook zichtbaar wanneer de betalingen zijn gedaan, zodat je een stuk sociale controle houdt. Je kunt twee verschillende potjes maken: mét en zonder een doelbedrag.

Je mag de app gratis gebruiken, maar de gratis editie kent een aantal beperkingen. De belangrijkste daarvan is een limiet van € 1000,-. Hogere bedragen zijn mogelijk met de betaalde Premium-variant.


Product: Potje, potje.tech

3 sterren

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android 5.+, iOS 12+
Taal: Nederlands