Heb je een elektrische auto, lees dan even verder. Pump plant je route op basis van oplaadpunten.

Door: Dennis Gandasoebrata


pump 2De app maakt een route en geeft daarbij aan welke oplaadpunten beschikbaar zijn. Ook geeft Pump aan hoe lang je bij oplaadstation moet doorbrengen om je uiteindelijke bestemming te halen. 

Naast de standaardversie is er een Pro-uitvoering van Pump beschikbaar. Hierin kun je bijvoorbeeld opgeven welke oplaadpunten je voorkeur genieten en houdt hij direct rekening met de terugreis. De Pro-versie kun je gebruiken voor meerdere auto’s in een huishouden en je kunt hem met gezinsleden delen.

Over de auto’s gesproken: je doet er goed aan de details van de gebruikte auto in je profiel op te slaan. Op basis daarvan kan Pump namelijk de laders tonen die compatibel zijn met de auto en de rest weglaten. Ook houdt de app dan rekening met de beschikbare accucapaciteit en worden de reisdetails betrouwbaarder.

Prettig is ook dat Pump de aanbevolen rijsnelheid toont, om met zo min mogelijk tussenstops de bestemming te bereiken. Bij laadstations die populair zijn, maar die je wel graag gebruikt, kun je notificaties instellen om te melden zodra het station weer beschikbaar is.


Product: Pump, via App Store

3 en half sterren

Prijs: gratis
Systeemeisen: iOS 14.1+
Taal: Engels