Werk je vaak met afbeeldingen, bijvoorbeeld voor presentaties of je sociale media? Met Pexels kun je kiezen uit een grote hoeveelheid (op dit moment zo’n 3 miljoen) foto’s die je in hoge resolutie kunt downloaden.

Door: Dennis Gandasoebrata


pexels 2De foto’s zelf zijn geschoten door fotografen die hun werk gratis aan de community beschikbaar stellen. Naast foto’s biedt de app ook video’s. Zelf sporen de makers aan om ook eigen foto’s te ‘doneren’. Interessant is de mogelijkheid om, als je tevreden bent over een foto of video, een donatie te kunnen doen aan de maker. De app is ook beschikbaar voor de desktop.

Je kunt een lijst met favorieten aanmaken en deze vervolgens tussen de verschillende apparaten delen. Als je zelf geen inspiratie hebt voor een foto, kun je een kijkje nemen in de aparte sectie waarin de redactie een dagelijks wisselende selectie heeft geplaatst.

De app maakt gebruik van verschillende tabbladen waarop het foto- en videomateriaal is gesorteerd. Zo vinden we een sectie met hogeresolutie-achtergronden, maar ook voor onderwerpen zoals natuur, technologie en architectuur. Als een foto of video je bevalt, kun je de betreffende maker ‘volgen’, zodat je automatisch bericht krijgt wanneer er nieuwe content is geplaatst.


Product: Pexels, via de app stores

4 en half sterren

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 5.0+, iOS 11+
Taal: Engels

PCA sterren 4 5 324