De Eufy Video Doorbell Dual 2 Pro onderscheidt zich door de 2 camera’s: één voor de persoon in het zicht van de bovenste camera en één voor de vloer voor de deur om te zien of daar iets is of wordt afgeleverd.

 Aad Munsterman en Maikel Dijkhuizen


Eufy 2
De bel wordt geleverd samen met een hub c.q. HomeBase2, die gekoppeld wordt aan de router met een kabel of via wifi. De Homebase zorgt voor ongestoorde en daardoor optimale uitwisseling van gegevens via een privé en verborgen 2.4Ghz-wifi kanaal. De deurbel is nogal groot (165 x 55 x 32 mm) vanwege de tweede camera en accu. De accu kan apart worden opgeladen of continu van stroom worden voorzien via de bestaande belbedrading (beltransformator van 8-24 volt is dan nodig). Een al aanwezige mechanische of elektronische gong kan blijven werken, de HomeBase geeft ook een belsignaal en de gekoppelde telefoon(s) laten ook een geluid horen als men dat activeert. 

Er is geen koppeling met een clouddienst nodig, omdat de HomeBase over 16GB interne opslag beschikt, dat scheelt in de maandelijkse kosten. Er zijn veel instellingen mogelijk, zoals gezichtsherkenning en rondloopdetectie. Er zit een korte acceptabele vertraging in de melding van de deurbel, de bewegingsdetectie en de beeldweergave. Integratie met Google Assistant en Apple HomeKit is beschikbaar. De 2K QHD+beeldkwaliteit is prima.

Al met als een deurbel met zeer uitgebreide functionaliteit en lokale beeldopslag.


Product
: Eufy Video Doorbell Dual 2 Pro met Homebase2

3 sterren

 

Prijs: € 249,-

Pluspunten
* snelle reactietijd en prima beeld met gezichtsherkenning
* geen cloudservice

Minpunten: 
* nogal grote deurbel
* geheugen max. 16 GB