Astro Gaming headset is onderdeel van het Logitech-concern.

 Aad Munsterman en Maikel Dijkhuizen


Starkiller Base White Front 3Q Right Mic Down Cable 2Onlangs verscheen de tweede generatie van de populaire en zeer betaalbare Astro Gaming 10-headset, te gebruiken in combinatie met een Windows-computer, Mac, XBOX, PlayStation 4/5 en Nintendo Switch. Vooral het draagcomfort en de geluidskwaliteit zijn bij dit model verbeterd. De headset is bekabeld, zodat geen vertraging van het geluid wordt opgelopen. Ruisreductie kan in deze prijsklasse niet worden aangeboden. De twee meter lange aansluitkabel voor een combi 3.5mm-plug is voorzien van een volumeregelaar. Daarnaast wordt een 15 cm lang verloop kabeltje meegeleverd voor gescheiden audio-in- en uitgangen. 

De headset is geheel van plastic en is daardoor licht in gewicht (245 gr) en zeer flexibel. De oorpads zijn wat klein, maar passen over de oren. Ze sluiten goed af met de zachte vulling en stof en zijn eventueel te vervangen. Door het schuifmechanisme zijn de schelpen naadloos en eenvoudig instelbaar. De headset is ook voor een langere tijd goed draagbaar en blijft zitten bij wat heftige bewegingen. 

Het weergegeven geluid is voor deze prijsklasse bijzonder goed, ook voor muziek. Het frequentiegebied van de microfoon is beperkt voor heldere spraak. De microfoon zit vast aan een flexibele arm aan de linkerschelp en wordt via draaien in een mute-stand gezet. Een mooie headset voor een mooie prijs.


Product
: Logitech Astro Gaming A10 (Gen2)

4 sterren

 

Prijs: € 69,99

Pluspunten
* prima prijsprestatieverhouding
* goed draagcomfort en geluid

Minpunten: 
* wat kleine oorpads
* vaste microfoon