Emporia komt met een nieuwe tablet geoptimaliseerd voor senioren om het hen makkelijker te maken om mee te blijven doen in een steeds digitalere wereld.

 Aad Munsterman en Maikel Dijkhuizen


Emporia tablet voor seniorenDe focus ligt dan ook niet op de specificaties, maar op de behoefte van senioren. Zodoende is de tablet enerzijds zo gebruiksvriendelijk mogelijk uitgerust zonder onnodige toeters en bellen, en anderzijds is hij heel compleet. Zo zijn er grote app-iconen en zijn veelgebruikte apps als WhatsApp, Google Playstore, weer, e-mail, kalender en rekenmachine al geïnstalleerd. Ook is er een handige standaard die het geluid tijdens videobellen optimaliseert en direct functioneert als oplaadstation. Verder worden oordopjes en een handboek meegeleverd en is er een noodknop voor het bellen van een noodnummer. 

De tablet is 24,5 x 16 x 0,8 cm groot, heeft een helder 10,1inch scherm en het 4GB werkgeheugen, 32GB opslaggeheugen en een sd-kaart-slot zijn specificaties die passen bij een model voor senioren, waarbij hoge snelheden geen vereiste zijn. Het besturingssysteem is Android 11, er is zowel wifi als 4G-ondersteuning zodat hij buitenshuis gebruikt kan worden. Achterop zit een 13MP camera, voorop een van 5 megapixel. Het opladen van de 5000mAh accu gaat via de 10watt lader met usb-c. Het geluid komt uit twee speakers onderin.


Product
: Emporia tablet voor senioren

3 en half sterren

 

Prijs: € 299,99

Pluspunten
* geoptimaliseerd voor senioren
* handig steun/laadstation

Minpunten: 
* magere specificaties
* menustructuur niet in lijn met standaard-Android