WaveOut is een app voor iOS die je helpt bij het navigeren naar een bestemming. 

Dennis Gandasoebrata


waveout 2Uiteraard zijn navigatie-apps al lang en breed beschikbaar, maar WaveOut gooit het over een andere boeg: voor het gebruik zet je een hoofdtelefoon op en krijg je de navigatie-instructies via ruimtelijk geluid (spatial audio). Dat betekent dat het geluid uit de richting komt waarnaar je je moet begeven tijdens het navigeren. 

Door het geluid te volgen, bereik je uiteindelijk je bestemming. In theorie hoef je dus geen blik meer te werpen op het scherm. Dat is overigens relatief: de app controleert niet de oriëntatie van het hoofd, maar gebruikt het beeld van de camera op de telefoon om te zien in welke richting je ‘kijkt’. Je kunt de route samenstellen met behulp van de webversie van WaveOut. Nadat je de route hebt opgeslagen in je account, is deze ook beschikbaar via de app. 

De route kan door de apps zelf worden verbeterd, onder meer met behulp van routesuggesties en tips voor het vermijden van wegwerkzaamheden en andere obstakels. Zo kun je aangeven dat je liever drukbezochte plaatsen of grote pleinen vermijdt. Via de planfunctie kun je ook een datum en tijdstip opgeven, zodat de app hiermee rekening kan houden.Product: WaveOut www.dreamwaves.io 

4 sterren

Prijs: gratis
Systeemeisen: iOS 13.0+ 
Taal: Engels