Met de app Memoires maak je berichten die je aan jezelf presenteert in de toekomst.

Dennis Gandasoebrata


memoires 1De werking is daarmee vergelijkbaar met de herinneringen die je wel eens ontvangt van sociale media of foto-apps. Elk bericht kan meerdere onderdelen bevatten: zo kun je een bericht klaarzetten dat alleen bestaat uit tekst, maar is het ook mogelijk om in de toekomst vooraf gekozen foto’s en video’s te ontvangen. Er zijn hiervoor verschillende voorbeelden te bedenken: de makers geven als voorbeeld een bericht met levensdoelen, dat je in de toekomst kunt ontvangen. 

De app fungeert ook als centrale verzamelplek voor alle ‘ontvangen’ herinneringen. Dat betekent ook dat je de app nodig hebt om de inhoud van een bericht te bekijken. Je kunt de berichten niet alleen voor jezelf klaarzetten, maar ook aanmaken voor anderen. Ook die ontvangers moeten dan eerst de app downloaden voordat ze het bericht kunnen bekijken.

Het concept is interessant, maar staat of valt uiteraard wel met de beschikbaarheid van de dienst in de toekomst. Er zit geen limiet aan de datum waarop je het bericht in de toekomst kunt presenteren.Product: Memoires www.memoires.app

3 en half sterren

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 5.0+, iOS 12.0+
Taal: Nederlands, Engels