Maak je gebruik van een Android-telefoon en heb je behoefte aan meer controle over de instellingen van specifieke apps? Met Adaptive Controls configureer je op appniveau een groot aantal instellingen.

Dennis Gandasoebrata


adaptivecontrols
 Zo kun je aangeven dat bij het openen van een app voor het lezen van pdf’s de schermhelderheid moet worden verhoogd of dat de app voor het afspelen van video’s altijd gebruik moet maken van een hoger volume. Helaas is het aantal beschikbare instellingen waarop je invloed uitoefent, relatief beperkt.

Eerst kies je de app waarvoor je de opties wilt aanpassen. Vervolgens toont Adaptive Controls een overzicht van beschikbare instellingen. Denk behalve aan het aanpassen van de schermhelderheid en het volume aan het blokkeren van automatische schermrotatie en de ‘Niet storen’-modus. Adaptive Controls kan ook een privacy-indicator tonen wanneer een app gebruikmaakt van de microfoon of camera. Bovendien kun je verschillende routines aanmaken, die worden geactiveerd op basis van tijd of netwerk: zo kun je instellen dat geluiden moeten worden gedempt op een bepaalde tijd of wanneer je met een specifiek draadloos netwerk verbinding maakt.


Product: Adaptive Controls Google Play Store

3 sterren

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 7.0+
Taal: Engels