Gereedschap, een geluidssysteem, meubelen: soms heb je een product niet continu nodig, maar gedurende een beperkte tijd. Daar speelt Peerby op in.

Door: Dennis Gandasoebrata


peerby 2

Via dit platform kun je in de buurt zoeken naar de items die je nodig hebt. Vind je een onderdeel, dan kun je een bericht sturen naar de eigenaar met de vraag of je het kunt lenen of huren. Na het maken van de afspraak en de acceptatie van het voorstel, kun je het item afhalen en wordt het bedrag via automatische incasso afgeschreven. 

De spullen zijn gerangschikt in verschillende categorieën en die lopen flink uiteen. Zo kun je spelconsoles huren, maar ook tuingereedschap en kleding. Bovendien kun je een oproep plaatsen voor items die momenteel niet worden aangeboden. Uiteraard kun je ook optreden als aanbieder.

Hoewel er ook apps voor Android en iOS zijn, loont het om de website te gebruiken. Vooral op het gebied van gebruiksvriendelijkheid wint de website het. Het is jammer dat de makers zo slecht vermelden dat je een lidmaatschap nodig hebt om te kunnen deelnemen aan het platform. Het lidmaatschap kost € 2,- per maand (op jaarbasis) of € 3,- per maand (op maandbasis). Hier zetten de makers een garantie tot € 2000,- tegenover op alle deals die via het platform zijn gesloten. Of dat het uiteindelijk waard is, wordt bepaald door de frequentie waarmee je de dienst gebruikt.

 Product: Peerby, www.peerby.com


3 sterren

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 7.0+, iOS 11.0+
Taal: Nederlands, Engels