Voor meer inzicht in je persoonlijke uitgavenpatroon zijn er inmiddels verschillende apps. Ook ABN-AMRO doet op dat vlak een duit in het zakje met de app Grip.

Door: Dennis Gandasoebrata


grip 2

De app Grip bestaat al enige jaren en is in de loop van de tijd functioneel uitgebreid. Je kunt de app gebruiken als klant van ABN-AMRO, maar ook als je klant bent van ASN, ING, Rabobank, Regiobank, SNS Bank, Triodos Bank, Knab en Bunq. 

De app zet alle (terugkerende) uitgaven op een rij en maakt hiermee duidelijk waar het geld naartoe stroomt. Ook zie je welke kosten je maakt voor abonnementen en heb je de mogelijkheid om abonnementen die je niet meer gebruikt, via de app op te zeggen.

Om de uitgaven meer onder controle te houden, kun je zelf budgetten maken. Voor elk budget wordt bijgehouden hoeveel geld nog over is of dat je inmiddels een tekort hebt. Om dat laatste te voorkomen, kun je een pushmelding instellen die je een seintje geeft als het budget bijna op is.

Ook handig is het totaaloverzicht, waarin je de saldi kunt zien van alle ondersteunde banken, inclusief creditcardoverzichten. De overzichten kun je ook naar een kommagescheiden bestand (CSV) exporteren, bijvoorbeeld voor verder gebruik in een boekhoudprogramma.

 

PCA sterren 4 5 323

 Product: Grip, abnamro.nl/nl/prive/internet-enmobiel/apps/grip/index.html


4 en half sterren

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 7.0+, iOS 11.0+
Taal: Nederlands, Engels