Met de app Too Good To Go kun je een bijdrage leveren aan het terugdringen van voedselverspilling. 

Door: Dennis Gandasoebrata


toogoodtogo 2Voedselverspilling wordt een steeds groter probleem. Naar schatting wordt momenteel een derde van al het geproduceerde voedsel weggegooid. Met de app Too Good To Go kun je een bijdrage leveren aan het terugdringen hiervan.

Na registratie toont de app een overzicht van winkels in de buurt die voedselproducten tegen een gereduceerd tarief aanbieden, bijvoorbeeld omdat de uiterste houdbaarheidsdatum nadert. Je kunt het eten vervolgens op een tijdslot afhalen bij de aanbieder. Via de kaart van Nederland zie je een overzicht van aanbieders in de buurt. Handig is de indicator die aangeeft hoeveel producten per aanbieder nog over zijn.

Wat betreft uiterlijk doet de app sterk denken aan diensten zoals Uber Eats en Thuisbezorgd. Het aantal aanbieders is divers: zo zien we in Amsterdam zowel supermarkten als restaurants in de lijst. Over de lijst gesproken: aanbieders die in de smaak vallen, kun je toevoegen aan een favorietenlijst. 

De inhoud van de maaltijd is overigens niet bekend: de makers zelf noemen dit een Magic Box. Dat heeft er uiteraard mee te maken dat het hier gaat om producten die dagelijks wisselen. De app is overigens internationaal en kan ook worden gebruikt in onder meer België, Duitsland en Engeland.

PCA sterren 4 5 323

 

Product: Too Good To Go, toogoodtogo.nl

4 en half sterren

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 5.0+, iOS 11.0+
Taal: Nederlands, Engels