De door ons geteste Slimme Thermostaat V3+ Starterskit van Tado heeft zowel een bedrade als draadloze variant.

Rob Coenraads en Maikel Dijkhuizen


smart thermostat2 smart radiator thermostatsinternet bridge 1De thermostaat heeft geen beeldscherm, maar via ledjes in de witte vierkante behuizing wordt de huidige en ingestelde temperatuur op aanvraag getoond. Net als bij de Netatmo dus een minimalistisch design. Je sluit hem op iedere (modulerende) ketel aan (een internetbridge wordt meegeleverd) en stelt hierop de gewenste temperatuur in.

Het systeem is zelflerend en houdt ook het weer in de gaten, om op basis daarvan het verwarmingsschema aan te passen. Tevens monitort hij de binnen- en buitenlucht voor een gezonder binnenklimaat.

Verder heeft hij een gebruiksvriendelijke app en een aantal handige energiezuinige functies, zoals open raam detectie en automatische geofencing. Helaas zitten deze functies wel in een betaald abonnement. Hoewel de thermostaat de temperatuur van één ruimte meet, kun je hem uitbreiden met thermostaatkranen op verschillende verwarmingen in huis, zodat je de warmte per ruimte kan regelen, erg handig. Ondanks de wat hoge prijs en het abonnement is het een aanrader.


Product: TADO Slimme ThermostaatPCA sterren 4 5 323

4 en half sterren

 
Adviesprijs: vanaf € 219,99 (Starterskit)


Pluspunten 
* zelflerend
* gebruiksvriendelijke app
* uitbreidbaar met radiatorkraan

Minpunten: 
* abonnement voor extra functies

 

 

  

Ledenvoordeel

Als HCC-lid krijg je 15% korting op Als HCC-lid krijg je 15% korting op alle Tado V3+-starterskits,
kijk op pagina 95 voor meer info.

NB edig tot 15 april??