Grote kans dat je inmiddels beschikt over meerdere communicatieprogramma’s, zoals Slack, Discord, Skype of Messenger. Het is onhandig dat dergelijke programma’s allemaal losstaand moeten worden gebruikt.

Door: Dennis Gandasoebrata


Met het relatief nieuwe Franz kun je ze eindelijk combineren in één omgeving. Na de installatie geef je aan welke programma’s je met Franz wilt gebruiken. Deze worden vervolgens in een centraal venster getoond. 
franz 2

Je kunt Franz gratis gebruiken. Met de betaalde variant kun je onder meer meerdere accounts voor een berichtendienst gebruiken. Op het moment van schrijven wordt het aantal ondersteunde diensten uitgebreid, zodat de lijst steeds completer wordt. 

Franz is een opensource programma en kent een relatief grote community. Dat heeft een positieve invloed op de snelheid waarmee nieuwe functies worden uitgebracht en de snelheid waarmee eventuele fouten in de software worden verholpen. Bovendien wordt een relatief groot aantal platforms ondersteund. Zo is de software beschikbaar voor Windows, Linux en MacOS. Bovendien is een mobiele app beschikbaar.
Om de dienst te gebruiken, meld je je telkens direct aan bij de betreffende berichtenservice. De aanmeldingsgegevens worden dus niet gedeeld met Franz.

Product: Franz, meetfranz.com

4 sterren


Systeemeisen: Windows, Linux, MacOS

Pluspunten:
* meerdere berichtendiensten combineren
* aanmelden met meerdere accounts bij één dienst
* actieve ontwikkelaarscommunity
Minpunten: 
* relatief geheugenintensief